dijous, 28 de març del 2013

LA MONA DE PASQUA

Si alguna cosa es important per a tothom, són les vacances.

No és menys per a les persones afectades de l'Enfermetat d'Alzheimer. Per a les persones grans es molt important la Setmana Santa, l'ambient sociocultural en que s'han educat durant la seua infatesa, joventut i edat adulta, fa que aquestes dates tinguen un significat molt important en el subconsient de la persona.

És per això, que durant aquesta setmana ens hem dedicat, a la Unitat d'Atenció Diurna, a recordar les tradicions més destacades d'aquestes festes. Hem treballat les diferents tradicions del pobles d'Espanya i ens hem centrat en les tradicions de l'entorn més pròxim per als nostres usuaris: La Setmana Santa de Xixona.

Hem fet un recorregut pels actes que es realitzen, des de Dimecres de Sendra fins a Diumenge de Resurrecció, passant pel Divendres de Dolors, Diumenge de Rams, etc. I com no podría ser d'altra manera, hem parlat de la recepta d'un aliment típic d'aquesta época de l'any: La Mona.

Hem recordat quan feiem mones per als nets, on anavem a menjar-nos la mona quan erem joves, canços típiques... Hem comprat els ingredients per a fer mones, els hem mesurat i hem elaborat la recepta. Hem pastat, em comprat ous de colors i finalment hem elaborat la nostra porpia mona.


Després de fer tota aquesta feina i recordar tantes i tantes vivències i emocions, toca descansar i experimentar-ho en primera persona.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

POLÍTICA DE CALIDAD AFA XIXONA Y COMARCA